AKP'li belediye başkanın korumaları Beşiktaşlı yöneticileri dövdü

Sultanlar Ligi'nin üçüncü haftasında Beşiktaş ile Bahçelievler Belediyesi arasındaki voleybol maçı, tribündeki gerginlik ve yaşanan olaylarla gündeme damga vurdu. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın Beşiktaşlı yöneticilere hakaret ettiği ve korumalarının fiziksel müdahalede bulunduğu iddiaları, spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

Olayların Ayrıntıları ve Tepkiler

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ın, maç sırasında Beşiktaşlı yöneticilere ağır hakaretlerde bulunduğu bildirildi. İddialara göre, bu sözlü sataşma kısa süre içinde fiziksel bir saldırıya dönüştü. Bahadır’ın korumalarının Beşiktaşlı yöneticilere saldırdığı ve bazı taraftarların da araya girerken yaralandığı aktarıldı. Yaşanan arbede, salondaki tansiyonu oldukça yükseltti. Beşiktaş camiası, olaylara ilişkin sert açıklamalar yaparak tepkilerini dile getirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu tür davranışların spordaki centilmenlik ruhuna zarar verdiğini vurgulayarak, "Biz sizin adınıza utanmaktan bıktık!" ifadelerini kullandı. Çelik, Bahadır’ın daha önceki tutumlarını hatırlatarak, "Ne tribünde annesini izlemeye gelen o yavrunun ne de spora gönül vermiş yüzlerce kişinin yüreğinde endişe yaratmaya hakkınız yok!" dedi.

Bahçelievler Belediyesi'nden Açıklama

Bahçelievler Belediyesi Voleybol Spor Kulübü, yaşanan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Sporun temelinde dostluk, saygı ve centilmenlik yer almakta olup, bu değerlerin korunması gerektiğine inanıyoruz," ifadelerine yer verildi. Kulüp, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Hakan Bahadır’ın olay sırasında sakin olduğunu ve kimseye hakaret etmediğini savundu. Ayrıca, Bahçelievler Belediyesi, sporun birleştirici gücüne inandıklarını ve saygı ile centilmenlikten ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Spor sahalarında yaşanan bu tür gerginlikler, spordaki centilmenlik ruhuna gölge düşürmekte ve taraftarlar arasında endişe yaratmaktadır. Sporun dostluk ve birlik ruhu içinde yaşanması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.