Dolandırıcılık Skandalı: Çiğdem İlgün'ün Türbülans Çipi İddiası

Çiğdem İlgün, uçaklardaki türbülansı önleyecek bir çip geliştirdiğini iddia ederek öğretmen arkadaşından 110 bin lira dolandırıldı. Hakkında açılan davada, mahkemeye katılmadığı için zorla getirilme kararı alındı.

ürbülans çipinin mucidi olarak tanıtılan Çiğdem İlgün, Türkiye'de büyük bir dikkat çekmişti. Ancak, son günlerde yaşanan gelişmeler onun bir dolandırıcı olduğunu ortaya koydu. İlgün, uçaklardaki türbülansı önleyebileceğini söyleyerek, önce akrabalarına, ardından da öğretmen arkadaşı Sema T.’ye yatırım için para topladı. İddialara göre, İlgün, Sema T.’ye 110 bin lira alarak dolandırıcılık yaptı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, İlgün, projeye olan güveni artırmak amacıyla Sema T.’ye çipin varlığını ve potansiyel kazancını anlattı. Ancak, vaat edilen yatırım geri dönüşü gerçekleşmeyince, Sema T. dolandırıldığını fark ederek durumu yargıya taşıdı.

Çiğdem İlgün, mahkemeye katılmadığı için hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. Mahkemeye sunacağını iddia ettiği bilgi ve belgeleri de teslim etmemesi, durumunu daha da zorlaştırdı. Şu an yargılanan İlgün, 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.